Paté met vijgenchutney op toast
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram paté
- 4 verse vijgen
- 100 ml rode port
- 100 gram geleisuiker
- 1 kaneelstokjes
- 1 stuk steranijs
- 10 muntblaadjes
- Half casinobrood
- 1 tl crème de cassis
- Citroensap
Bereidingswijze
Snijd de vijgen in elk 8 stukjes.
Doe de suiker, rode port, munt, helft van de vijgenstukjes, het kaneelstokje en de steranijs in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Haal na 5 minuten het kaneelstokje en de steranijs uit de pan. Laat de rest inkoken tot het stroperig is. Voeg dan het citroensap toe en de crème de cassis toe. Pureer de andere helft van de vijgen met een staafmixer en roer door het mengsel heen.
Snijd het brood diagonaal door en toast deze in een droge koekenpan. Snijd de paté in plakken. Serveer het brood met de paté en de chutney.
Tip!
Maak de chutney een dag van tevoren voor een betere smaak.
Eet smakelijk!

Probeer ook eens
- Kip van de Veluwe
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Asperge met achterham
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Boeuf Bourguignon
- Ovenschotel met rookworst
- Asperge-kaastaart
- Aspergesoep met spekreepjes
- Soep met hele kip
- Broodje speklap
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Ierse hutspot
Bekijk al onze recepten