Pikante worstsalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram Mortadella
- 200 gram cervelaatworst
- 200 gram ham
- 100 gram zoetzure augurken
- 4 uien
- 4 appelen
- 1 eetlepel citroensap
Voor de saus
- 8 eetlepels magere yoghurt
- 4 eetlepels slasaus
- 3 eetlepels azijn
- 1 eetlepel piccalilly
- Snufje suiker
- 2 druppels Tabasco of vloeibare peperaroma
- Bieslook
- Zout
Bereidingswijze
Snijd de Mortadella, de ham en de augurken in reepjes. Snijd de cervelaat in kleinere reepjes, omdat deze zouter is. Schil de appels indien nodig, verwijder het klokhuis en snijd ook deze in blokjes. Besprenkel met citroensap. Snipper de uien. Doe alles in een grote kom.
Roer voor de saus de yoghurt, de slasaus en de azijn door elkaar. Meng de piccalilly erdoor en breng de saus op smaak met zout, suiker en tabasco. Giet de saus dan in de kom over de andere ingrediënten. Schep een aantal keer om en laat ongeveer 15 minuten rusten zodat de smaken kunnen intrekken.
Knip of snijd de bieslook fijn en strooi deze er voor het opdienen over.
Tip: lekker met roggebrood!

Probeer ook eens
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Kipwrap voor de barbecue
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Cottage pie
- 2x Speklappen op de barbecue
- Eend in het pannetje
- Paté met vijgenchutney op toast
- Karbonade met honing en citroen
- Tomaten gevuld met gehakt
- Kalfsriblappen
- Provençaalse rundvleesschotel
- Indische kip
Bekijk al onze recepten