Hartige courgette taart
Ingrediënten voor 3 personen
- 5 vellen filodeeg
- 275 gram ricotta
- 3 grote eieren
- 1 eetlepel pesto
- 1 courgette
- Peper
- Zout
- 4 plakken beenham
- Boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met boter. Herhaal totdat de schaal bedekt is.
Klop de eieren en de ricotta los. Meng de pesto erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaal. Zet 25 minuten in oven. (Het liefst net onder het midden, zodat het deeg niet te donker wordt. Dek eventueel af met aluminiumfolie.)
Schaaf de courgette in dunne plakjes en besprenkel met boter, peper en zout. Haal de taart uit de oven. Verdeel de courgette over de taart. Scheur de beenham in stukken en verdeel ook over de taart. Zet de taart nog circa 15 minuten in de oven.
Tip!
Koud ook net zo lekker als warm!

Probeer ook eens
- Shoarma in een tosti
- Provençaalse rundvleesschotel
- Parijse lamskoteletten
- Vleeskroketten
- Kalfsriblappen
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Soep met hele kip
- Rundvlees in de römertopf
- 2 feestelijke voorgerechten
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
Bekijk al onze recepten