Hamlap met ananas
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamlappen
- Sojasaus
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Peper
- Geraspte kaas
- 4 schijven ananas
- Boter
Bereidingswijze
Leg de hamlappen in een kom en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper. Voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Het vlees kan direct bereid worden of kan afgedekt in de koelkast een paar uur marineren voor extra smaak.
Verwarm de grill of oven. Verhit de boter in de koekenpan en bak de hamlappen in circa 8 minuten gaar. Schep ze dan met de jus uit d pan in een ovenschaal en leg op elke lap een schijf ananas. Bestrooi met kaas en grill de hamlappen tot de kaas gesmolten is.
Tip!
Lekker met aardappeltjes of friet en een salade.

Probeer ook eens
- Pastasoufflé met ham
- Mediterraanse karbonades
- Kwark-macaronischotel
- Biefstuk met banaan en ui
- Pasta met salami
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Gevulde cordon bleu
- Salade met gevulde rosbief
- 2 feestelijke voorgerechten
- Kalkoensaltimbocca
- Hongaarse kipfilet
Bekijk al onze recepten