Stamppot koolraap
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappel
- 250 gram koolraap
- 12,5 gram bieslook
- 100 milliliter melk
- 3 kruidnagels
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel boter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en de koolraap in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
Zet ondertussen een pan op met de melk en kruidnagels. Plet de knoflook en voeg toe aan de melk. Breng zachtjes aan de kook en haal dan van het vuur.
Haal de kruidnagels uit de melk en giet de melk over de aardappelen en koolraap. Stamp dit tot een puree. Roer de bieslook en de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Tip!
Combineer de stamppot met een ambachtelijke gehaktbal van uw slager!

Probeer ook eens
- Braadworstspies met poestagroenten
- 2 feestelijke voorgerechten
- Salade met biefstuk
- Broccoli quiche
- Broodje hamburger speciaal
- Goulash met biefstuk
- Varkensvlees in biersaus
- Medaillon van kip
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Zuurvlees
- Gevulde hamlappen
- Knoflookbrood met ham en salie
Bekijk al onze recepten