Kalkoensaltimbocca
Ingrediënten voor 4 personen
- 280 gram kalkoenfilet
- 70 gram parmaham
- Salie
- Rozemarijn
- Tijm
- Oregano
- 1 ui
- 6 eetlepels olijfolie
- 300 gram risottorijst
- 1 liter kippenbouillon
- Trostomaten
Bereidingswijze
Leg de kalkoenfilet tussen vershoudfolie en sla ze plat. Verdeel de parmaham over de filets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Snipper de ui. Verhit 4 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui hier circa 3 minuten in. Voeg de kruiden (rozemarijn, salie, tijm, oregano) toe. Voeg een scheut van de bouillon toe aan de rijst. Roer tot deze is opgenomen en voeg een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is (circa 25 minuten).
Verhit een koekenpan met één eetlepel olie. Bak hierin de kalkoensaltimbocca in circa 15 minuten gaar.
Snijd de trostomaten in kwarten. Verhit een koekenpan met één eetlepel olie. Bak hierin de tomaten in circa 5 minuten. Serveer direct.
Eet smakelijk!

Probeer ook eens
- Kipsnack in bladerdeeg
- Shoarma in een tosti
- Broodje hamburger speciaal
- Varkensfilet met kerrie
- Varkensrib met mosterd
- Fijne goulash met abrikozen
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Asperge met risotto
- Kippenragout in bladerdeeg
- Stamppot met kip
- Salade met chorizo
- Prinsessenbonen met peren en spek
Bekijk al onze recepten