Kalkoenspies met rauwe ham
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kalkoenfilet, in 12 stukken
- 12 plakken rauwe ham
- 1 eetlepel fijngesneden basilicum
- 1 eetlepel fijngemalen pijnboompitten, geroosterd
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper. Bestrooi hiermee de kalkoenstukken.
Rol om elk stuk kalkoen een plak rauwe ham en steek deze vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kalkoenfilet in ongeveer 5 minuten rondom bruin en net gaar. Verwijder de cocktailprikkers.
Maak 4 spiezen, met elk 4 stukken kalkoen. Verwarm de spiezen op de barbecue.
Tip: ideaal gerecht om een dag van tevoren al klaar te maken.

Probeer ook eens
- Quiche met salami
- Broccoli quiche
- Asperge-omelet rol
- Vitello tonnato met tonijn
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Biefstuk met roquefort
- Schotse kipfilet
- Tomaten gevuld met gehakt
- Vleeskroketten
- Chinese varkensrolletjes
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Varkenshaas in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten