Mediterraanse karbonades
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 karbonades
- 2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel venkelzaad, fijngehakt
- Halve theelepel suiker
- 1 laurierblad, fijngesneden
- 80 milliliter olijfolie, extra vierge
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, suiker, laurierblad en zout goed. Wrijf beide kanten van de karbonades in met het mengsel en smeer ze in met olijfolie. Laat dit een paar uur marineren.
Verwarm olie op een grill of in een pan op matig vuur. Grill de karbonades tot deze niet meer roze is. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelwedges en spinazie.

Probeer ook eens
- Hete bliksem
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Aardappelsalade met wortelen
- Braadworstspies met poestagroenten
- Paté met vijgenchutney op toast
- Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
- Varkensrib met mosterd
- Kippenborst met marsalasaus
- Rijstsalade met gerookte kip
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Kippenleverpaté
- Spaghetti met geroosterde pompoen
Bekijk al onze recepten