Kalfsoester (saltimbocca)
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kalfsoesters
- 8 salieblaadjes
- 8 plakken parmaham
- Bloem
- 100 gram boter
- 150 milliliter droge witte wijn
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg op elk stuk vlees een salieblaadje en een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de vleesstukken met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en houd warm in bijvoorbeeld de oven. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat dit even inkoken, voeg dan het vlees bij de wijn. Serveer na ongeveer 1 minuut.
Tip!
Lekker met aardappelpuree of pasta en groente zoals bloemkool of sperzieboontjes.

Probeer ook eens
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Varkensoester uit Bohemen
- Runderrolletje
- Braadworstspies met poestagroenten
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Vitello tonnato met tonijn
- Rundvlees met oestersaus
- Broodje hamburger speciaal
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Pastasoufflé met ham
- Kalfsfiletspies
Bekijk al onze recepten