Aardappelomelet
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram aardappelen
- 2 kleine uien
- 75 gram vet spek
- 1,25 deciliter melk
- 3 eieren
- 150 gram doperwten
- 1 eetlepel gehakte peterselie of fijngesneden bieslook
- Zout
Bereidingswijze
Was de aardappelen en breng in water aan de kook . Als deze gaar zijn, afgieten, heet pellen en in schijven snijden. Pel de uien en snipper deze. Snijd het spek in blokjes en bak deze uit. Voeg de aardappel en ui toe en bestrooi met zout. Laat dit bruin bakken.
Klop de eieren met de melk en zout los. Voeg de peterselie of bieslook toe.
Giet het eiermengsel en de doperwten in de pan over de aardappelen. Laat de eieren stollen zonder om te scheppen.
Wanneer de bovenkant is gestold en de onderkant bruin is, de omelet op een voorverwarmde schaal serveren.
Kooktijd: 20 tot 25 minuten.
Baktijd: 10-15 minuten.

Probeer ook eens
- Runderworst met pastinaakpuree
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Parijse lamskoteletten
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Aspergesoep met spekreepjes
- Stamppot broccoli uit de oven
- Chili Rib eye steak
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Spaghetti met champignons
- Kipfilet met spinazie
- Kippenborst met marsalasaus
Bekijk al onze recepten