Zomerse kipsalade
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 350 gram selderij in stukjes
- 350 gram druiven in tweeën
- 75 mililiter mayonaise
- 1,5 eetlepels citroensap
- Sla
- Cashew noten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Grill de kipfilets aan beide kanten totdat deze gaar is. Laat even afkoelen zodat u het eenvoudig in kleinere stukken kan versnipperen. U kunt er voor kiezen om nette blokjes te maken met een mes, of op de kip handmatig te verkleinen.
Doe de kipfilet, selderij, druiven, mayonaise, citroensap in een kom en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet vervolgens in de koelkast om het geheel te laten koelen en de smaken in te laten trekken.
Leg op elk bord sla en verdeel hierover de salade. Vervolgens de cashewnoten verdelen over de salades als garnering (deze als laatste toevoegen zodat ze knappiger blijven).
TIP!Ook lekker als lunch met een stukje stokbrood.
Bereidingstijd: 25 minuten

Probeer ook eens
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Varkensvlees in biersaus
- Normandische ham
- Rundvlees met oestersaus
- 2x Speklappen op de barbecue
- Kalfsoester (saltimbocca)
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Kippenragout in bladerdeeg
- Kipsnack in bladerdeeg
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
- Pikante worstsalade
- Gehaktbroodjes met bladerdeeg
Bekijk al onze recepten