Koteletten met mosterd en gruyère
Ingrediënten
- 4 varkenskarbonades
- 4 eetlepels verse room
- 150 gram geraspte gruyèrekaas
- 4 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels calvados
Bereiding
Kruid de karbonades met peper en zout en bak ze ongeveer 15 minuten in een koekenpan. Klop ondertussen de room stijf en meng er de kaas en mosterd door. Leg de karbonades in een vuurvaste schaal. Bedek ze met het mengsel van geraspte kaas, mosterd en stijfgeslagen room. Gratineer ze onder de grill. Week de aanbaksels in de koekenpan, waarin de karbonades zijn gebakken, los met de calvados en voeg wat room toe. Verhit tot de saus dik wordt.
Heerlijk met gekookte aardappels en verse groenten.

Probeer ook eens
- Kippenpaté met olijven
- Tomaten gevuld met gehakt
- Gestoofde varkenswang met appel
- Ierse hutspot
- Italiaanse gehaktballen
- Pikante worstsalade
- Gevulde koolrolletjes
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Varkensoester uit Bohemen
- Schnitzelrolletjes met spinazie
- Spaghetti met spek en kaas
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
Bekijk al onze recepten