Fijne goulash met abrikozen
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram rundvlees (staartstuk of baklappen
- 1 grote ui
- 4 eetlepels olie
- 2,5 deciliter water
- 3,75 deciliter witte wijn
- 1 eetlepel groene pepertjes
- 250 gram abrikozen (uit blik)
- 150 gram crème fraîche
- Gemalen kaneel
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken van circa 3 centimeter. Pel en snipper de ui. Verhit vervolgens de olie en braad het vlees op hoog vuur. Voeg hier de ui aan toe en laat dit bruinen. Met zout en peper op smaak brengen.
Het water, de wijn en groene pepertjes toevoegen aan het vlees. Smoor het vlees gaar.
Laat de abrikozen uitlekken en pureer de helft. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe samen met de halve abrikozen. Roer ook de crème fraîche hierdoor. Breng het geheel op smaak met zout, peper en kaneel.
Tip! Voeg als variatie pruimen toe.

Probeer ook eens
- Schotse kipfilet
- Pastinaakschotel
- Gehaktbroodjes met bladerdeeg
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Lam met courgettes
- Salade met biefstuk
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Karbonades, gevuld met champignons
- Zomerse kipsalade
- Sesam-kip snack
- Kippenleverpaté
Bekijk al onze recepten