Gevogelte

U vindt bij ons een breed assortiment aan gevogelte. Alle kip en kalkoen zijn vers en gebraden verkrijgbaar. Wij hebben elke dag verse kip, maar ook gebraden kip die erg goed smaakt. En vergeet ook niet onze heerlijke kip op stok!


Wellfoort

Sinds kort bieden wij kippen van de Wellfoort farms aan. Zij staan voor 100% pure kip. Gegarandeerd vrij van antibiotica, gevoerd met uitsluitend natuurlijk en verantwoord voer, opgegroeid op duurzame boerderijen. Deze die-eenheid geeft een perfect antwoord op de toenemende vraag naar kipproducten waar zowel dierenwelzijn en consumentenwelzijn voorop staan.

Dankzij vitale kip nog gezonder genieten

Kies je voor Wellfoort Farms, dan kies je voor pure kip. Grootgebracht door boerenfamilies met liefde voor hun vak en begaan met het welzijn van hun kippen. Wellfoort kip is volledig vrij van antibiotica. Da’s niet alleen goed nieuws voor de kip, maar ook voor jou. Want dankzij vitale kip kun jij nog gezonder genieten.

Een vitalere kip

Op de speciaal geselecteerde Wellfoort Farms staat aandacht centraal. De broedeieren komen van onze beste boeren en worden bij geselecteerde broederijen uitgebroed. Pasgeboren en kwetsbare kuikens krijgen meteen speciaal voer. Hierdoor hebben ze een vitalere start. We noemen dit early feeding.

Natuurlijk voer

Voeding speelt een grote rol in het welzijn van de kippen. Het voeren begint al in de broederij. In de stal wordt het dieet nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van jonge dieren. Als de kuikens iets ouder zijn genieten ze van een menu dat bestaat uit 100% natuurlijke granen en gecertificeerde soja. Dit draagt bij aan een gezonde en natuurlijke groei.

Gezonder voor jou

Een gezonde kip is gezonder voor jou. Daarom gebruiken de farms geen antibiotica. En dankzij deze uitgekiende keten geniet jij bovendien van een veilig stukje kip. Van boerderij naar je bord.

Duurzame keuze

In vergelijking met andere soorten vlees (zoals rund, varken, sommige soorten vis) heeft kip een gunstige CO2 footprint. Kip heeft dus een lagere impact op het milieu. Kip komt op dat gebied zelfs in de buurt van plantaardige voedingsmiddelen. En die footprint wordt alsmaar kleiner. Er word namelijk elke dag nog aan slimmere oplossingen in voer, energie en leefomstandigheden gewerkt.

Fijner van smaak

Met Wellfoort kies je voor pure kip. En dat proef je echt. De mooie lichte kleur en de fijne, malse structuur van de kip valt in de smaak bij alle liefhebbers. 100% puur, 100% genieten!


Kelly Bronze®

Kalkoenen van het ras Kelly Bronze® - Bred to be Wild.

Op de boerderijen van de familie Kelly, rond Danbury in Essex (Engeland), worden de kalkoenen verzorgt volgens het Engelse traditionele houderij-systeem. De kalkoenen kunnen zich vrij bewegen in de weilanden, stoppelvelden en bosjes van de landerijen. 's Nachts zoeken de dieren de beschutting op van de open schuren bij de weilanden.

De Kelly Bronze® is een langzaam groeiend ras, dat pas na enkele maanden volwassen is en dus rustig de tijd krijgt om te groeien in een vrije omgeving. Hun voeding bevat geen additieven en groeibevorderaars en is eveneens vrij van genetisch gemanipulatie en medicijnen. Al meer dan 30 jaar hanteert de familie Kelly traditionele en natuurlijke productiemethodes waarbij dierenwelzijn en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Ook de slachtmethode gaat volgens een traditioneel Engels systeem dat voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen.

Omdat deze kalkoenen in beperkte hoeveelheden leverbaar zijn is het raadzaam om tijdig te bestellen.

Eend

De voorvader van de tamme eend is de wilde eend. Eenden zijn één grote familie waarvan er zo’n 80 rassen bestaan. De belangrijkste soort tamme eend is de Aylesbury-eend uit Engeland. Deze tamme eend is erg smakelijk en mals. Ook zijn de kleine Nantes-eend, die smakelijk vet vlees heeft en de goed vlezige Rouan-eend, het hele jaar door te koop. In de Chinese keuken wordt vooral met Pekingeend gewerkt. Het vlees hiervan is fijn en zacht van smaak, waarbij het vel lekker knapperig is na bereiding.

In ons assortiment

Tamme eend heel
Tamme eendenfilet
Tamme eendenbout

Gans

De Europese tamme gans stamt af van de grauwe gans. De tegenwoordige tamme gans is over het algemeen groter en heeft een langere hals dan de stamvorm. Het lichaam van de tamme gans is meer horizontaal en de romp breder. De gent is groter dan de tamme gans, hij heeft ook hogere poten en een langere hals. Nadat de gans uit het ei gekomen is, heeft hij veel water en groenvoer nodig. Tamme gans wordt gebraden (met of zonder vulling), gesmoord, gekookt of tot koude gerechten verwerkt. De levers van de tamme gans gebruikt men voor pasteien, parfaits, als vulling voor wildpasteien en –terrines.

In ons assortiment

Tamme gans heel
Tamme ganzenfilet
Tamme ganzenbout

Er is nu ook wilde gans uit Friesland!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.