Vlees van eigen boerderij: Limousin Farm Fryslân

Een fijne structuur, snel gaar, heerlijk mals en sappig...
Proef ons vlees van de boerderij: natuurlijk en diervriendelijk!

Wist u dat 90% van het rund-, kalfs- en lamsvlees van Kwaliteitsslagerij De Schrans afkomstig is van de eigen boerderij van slager Johannes Hoekstra? Natuurlijker en diervriendelijker kan het niet! Op zijn boerderij op het Friese platteland - Limousin Farm Fryslân - fokt hij op een zeer diervriendelijke manier luxe koeien van het Limousin ras en tevens houd hij kalveren en lammeren.

Wie voor familie of vrienden een lekker stukje vlees op tafel wil zetten, die is bij Kwaliteitsslagerij De Schrans aan het juiste adres! Entrecotes, biefstukken, kalfsoesters, kalfsgehaktballen, draadjesvlees... De keus én de kwaliteit is groot. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele lamsvleesproducten zoals lamskoteletten, het onovertroffen lamsboutstoofpotje en de overheerlijke lams-shoarma die vrijwel alleen bij Kwaliteitsslagerij De Schrans te krijgen is.

Veelzijdig
Maar er is meer. Kwaliteitsslagerij De Schrans is bijzonder veelzijdig. U koopt er niet alleen diervriendelijk gefokt rund-, kalfs- en lamsvlees van eigen boerderij, u kunt er o.a. ook terecht voor maaltijden, sauzen, gegrilde kip, varkensvleesproducten, worst uit eigen worstmakerij, bbq-, gourmet- en fonduepaketten, een ruim assortiment kaas of een leuke attentie. Denk bijvoorbeeld aan een mooi (relatie)geschenk in een leuke verpakking en met een uitgelezen samenstelling van lekkere (eigen) producten.

Natuurlijk weet uw slager precies wat voor vlees hij in de kuip heeft, maar om de klanten nòg beter te kunnen adviseren, heeft hij ook een koksopleiding gevolgd. Voor klanten die om een passend recept verlegen zitten, heeft de slager altijd een oplossing in huis.

Limousin
De Limousin is afkomstig uit het westelijk deel van het Franse Massif Central. Aan deze streek, rond de stad Limoges, dankt het ras zijn naam. Limousins zijn runderen met stevig vlees zonder overtollig vet. De Limousin heeft zich ontwikkeld tot één van de beste vleesrassen ter wereld. Inmiddels worden ze wereldwijd gefokt, in zestig landen. Ook in Friesland, o.a. door uw slager Johannes Hoekstra.

De Limousinfokkers houden de dieren in de natuurlijke kudde. Ze worden op de Limousinbedrijven gehouden op graslanden die veelal extensiever worden beheerd dan in Nederland algemeen gebruikelijk is. Zo leveren de Nederlandse Limousins naast de productie van superieur vlees ook een bijdrage aan de instandhouding van natuur en landschap. Het betreft dus een diervriendelijk en milieuvriendelijke productiewijze, die een veilig en lekker stukje vlees oplevert.
Hiermee heeft u als consument de zekerheid dat er ook werkelijk een kwaliteitsproduct geleverd wordt.
Franse biefstuk van Friese bodem!

Runderen
In de zomerperiode (circa mei tot november) staan de koeien en kalveren van Limousin Farm Fryslan buiten in de weide van Gaast, waar  zij de gehele zomer verblijven. Daarnaast hebben de koeien en kalveren de beschikking over een stal, waar zij ten alle tijden naar toe kunnen gaan om bijvoorbeeld te schuilen tegen wind of regen.

In de winterperiode (circa november tot mei) worden de koeien gehouden in een ligboxstal waarin zij voldoende ruimte hebben om lekker te liggen en rond te lopen. Wanneer er een kalf geboren wordt gaan de koe en het kalf naar de zogenoemde potstal, waar de moeder en het kalf vrij kunnen rondlopen op het stro en het kalf kan zogen bij de moeder (zoogkoeien). Het kalf blijft circa 7 maanden bij de moeder. Daarna worden de (mannelijke) stiertjes gebruikt voor het kalfsvlees. De (vrouwelijke) kalveren groeien op en krijgen na circa 2.5 jaar hun eigen kalf. Hierna kan de koe nogmaals een keer kalveren. Als de koe circa 4.5 jaar is wordt zij geslacht en gebruikt als rundvlees.

Voeding
In de zomerperiode eten de koeien en kalveren gras in de wei. In de winterperiode worden de koeien, twee maal daags, gevoerd met   voordroogkuil. Dit voordroogkuil is afkomstig van eigen land. In de zomermaanden wordt het gras waar geen dieren op staan gemaaid en bewaard als voordroogkuil. Daarnaast hebben de koeien de gehele dag beschikking over vers drinkwater. Het kalf heeft de gehele dag beschikking over brokjes, vers drinkwater en voordroogkuil.

Schapen
De schapen van Limousin Farm Fryslan lopen in de zomer en deels in de winterperiode (april tot januari) op de zeedijk van Friesland. Vanwege te kort aan gras gaan de schapen rond januari naar binnen. Op deze manier zijn de schapen verzekerd van voldoende voedsel. Binnen krijgen de schapen voordroogkuil en brokjes.

In de tweede helft van oktober worden de schapen gedekt, waarna de lammetjes in het voorjaar worden geboren. De lammetjes blijven circa 3 maanden bij de moeder. Na 7 à 8 maanden worden de lammetjes geslacht en gebruikt als lamsvlees.

Kwaliteitsslagerij De Schrans: meer dan gewoon een slagerij!

Openingstijden

MaandagMa 09.00 t/m 19.00
DinsdagDi 09.00 t/m 19.00
WoensdagWo 09.00 t/m 19.00
DonderdagDo 09.00 t/m 21.00
VrijdagVr 09.00 t/m 19.00
ZaterdagZa 09.00 t/m 18.00
ZondagZo 13.00 t/m 18.00