Spaghetti met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • 750 gram champignons
  • 250 gram doorregen spek
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse basilicum
  • 30 gram verse bieslook
  • 400 gram spaghetti
  • 4 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en snijd in zeer dunne plakjes. Snijd het spek in kleine blokjes en bak deze uit. Voeg vervolgens de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak tot alle vloeistof verdampt is.

Meng de slagroom, de crème fraîche en de Parmezaanse kaas. Spoel de basilicum en de bieslook af. Dep voorzichtig droog en hak vervolgens fijn. Meng de kruiden door het room-kaas mengsel. Giet het mengsel over de champignons. Laat dit ongeveer 10 minuten zacht koken.

Leg de spaghetti, met wat zout, in kokend water. Pel de knoflook en halveer deze, voeg de olie en de knoflook toe aan de spaghetti. Af en toe roeren. Na ongeveer 10 minuten, als het gaar is, in een zeef storten en met koud water begieten. Laat vervolgens uitlekken.

Smelt de boter en haal de spaghetti erdoor.Verdeel de spaghetti over 4 borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Garneer met wat kaas en basilicumbladjes.

Tip: lekker met een gemengde salade

 

For_page_spaghetti_met_champignons_1