Varkensfilet met kerrie

Ingrediënten
  • 600 gram varkensfilet
  • 1 ui
  • 20 grambloem
  • 1 dl room
  • ½ citroen
  • 70 gram boter
  • ¼ liter bouillon
  • 15 gram kerrie
  • 4 schijven ananas
  • ½ dl ananassap
Bereiding

Maak van 20 gram boter en de bloem een beure manie door ze goed door elkaar te kneden. Smelt de rest van de boter in een pan. Als deze heet is, braad dan het vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi het dan met peper en zout en wat kerriepoeder.

Schil de ui en hak hem fijn. Voeg de ui bij het vlees. Laat de ui even meebakken en voeg dan 2 eetlepels water toe in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het op een klein vuur 75 minuten zachtjes braden. Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm.

Blus het braadvocht af met de bouillon. Schraap alle aanbaksels van de bodem en voeg de kerrie en het ananassap toe, klop vervolgens er de beurre manie door. Voeg er ook wat citroensap bij. Tot slot de room toevoegen, laat nog even koken en proef de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bak ondertussen in een andere pan de plakken ananas bruin.

Snijd het vlees in plakken, leg deze in een voorverwarmde schaal, garneer met de plakken ananas (eventueel met cherrytomaatjes) en schenk er wat saus over. Serveer meteen.

For_page_varkensfilet_met_ananas