Gevulde koolrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Witte kool
  • Karwijzaad
  • 400 gram varkensgehakt
  • 2 uien
  • 4 oude sneetjes wit brood
  • Melk
  • 2 eieren
  • Paprikapoeder
  • Tijm
  • Geraspte schil van halve citroen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Bouillontablet
  • 1 potje zure room
  • 2 theelepels bloem
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Snijd van de kool de stronk af en kook 15 minuten in ruim water. Laat de groente uitlekken en afkoelen. Als de kool is afgekoeld de bladeren voorzichtig losmaken. Telkens 1 groot buitenblad nemen met 2 à 3 kleine binnenblaadjes en met zout en karwijzaadjes bestrooien.

Het brood in de melk weken. Het gehakt mengen met fijngesneden uien. Knijp het brood uit en voeg ook bij het gehakt, samen met losgeklopte eieren, een flinke hoeveelheid paprikapoeder, tijm, citroenschil en zout naar smaak. Verdeel het mengsel over de koolbladeren. Rol deze op en bind vast met draadjes. Leg de rolletjes in een beboterde ovenvaste schotel.

Roer de tomatenpuree door 4 deciliter bouillon en schenk dit over de rolletjes. Dek de schotel af en zet in het midden van een vrij warme oven (200 graden Celsius).

Na een uur de zure room met de bloem gladroeren en het vocht in de ovenschotel ermee binden.

Tip: lekker met witte-bonensalade!

For_page_gevulde_koolrolletjes