Cannelloni uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
Voor de vulling
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel slagroom
  • 1 ei
  • Oregano
  • 250 gram cannelloni
  • Zout
  • Peper

Voor de tomatensaus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram doorregen spek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • Basilicum
  • Oregano
  • Blokje vleesbouillon
  • Geraspte kaas
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Voor de vulling
Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe. Even laten inkoken en vervolgens in een schaal doen.

Verhit boter en braad hierin het gehakt. Voeg de spinazie toe en laat even meebakken. Vervolgens ook de Parmezaanse kaas, slagroom en ei in de pan toevoegen. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Vul de cannelloni met het vleesmengsel.

Voor de tomatensaus
Pel de ui en knoflook en snipper deze. Snijd de doorregen spek in dobbelsteentjes. 1 eetlepel olie verhitten en hierin de spekblokjes uitbakken. De ui en de knoflook toevoegen en glazig laten bakken.

De bloem erover strooien en erdoor roeren. Ook de tomatenpuree erdoor roeren. Breng op smaak met basilicum, oregano, zout en peper.

3,75 deciliter water mengen met het blokje vleesbouillon. Vervolgens toevoegen aan de saus, goed roeren en aan de kook brengen. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.

Vervolgens een deel van de saus in een beboterde ovenschaal gieten. De cannelloni naast elkaar erop leggen. De rest van de saus erover gieten. Bestrooien met geraspte kaas en klontjes boter erover verdelen.

Baktijd: 30 minuten

For_page_cannelloni_uit_de_oven