Aspergeschotel

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 450 gram asperges
  • 3 gepelde hardgekookte eieren
  • 60 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 5 deciliter volle melk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Kook de asperges totdat deze gaar zijn en laat ze uitlekken. Snijd de hardgekookte eieren in plakjes.

Bestrijk de ovenschaal met 10 gram boter. Leg de asperges en de eieren in de schaal. Smelt de rest van de boter en voeg dan de bloem toe. Verwarm ondertussen de melk met het bouillontablet. Schenk de melk bij de boter als deze warm is en het tablet vermengt is met de melk. Blijf de gehele tijd goed roeren. Laat dit even doorkoken. Splits de rauwe eieren. Roer wat van de saus door de dooiers en voeg dit vervolgens bij de saus.

Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius.

Klop het eiwit stijf met wat zout. Voeg een grote lepel hiervan toe aan de saus zodat deze luchtig wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de saus over de asperges en eieren. Zet het geheel in de oven totdat deze warm en mooi van kleur is.

Bereidingstijd: 20-25 minuten Oventijd: 15-20 minuten

For_page_aspergeschotel