Gekruide gehaktballen met ananas

Ingredi├źnten voor 4 personen
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • Geraspte nootmuskaat
  • Kruidnagelpoeder
  • 50 gram vlugkokende havermout
  • 1 ei
  • 80 gram boter
  • 1 grote ui
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 4 tot 8 schijven ananas uit blik
  • Paneermeel
  • Aroma
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom met de aroma, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, peper en zout. Roer de havermout en het ei erdoor.

Versnipper de ui. Verwarm 20 gram boter en fruit hierin de ui glazig. Haal vervolgens van het vuur af en roer de peterselie en kerrie erdoor.

Laat de ananasschijven op keukenpapier drogen.

Roer de ui door het gehakt. Voeg aan dit mengsel zoveel ananassap toe, zodat het gehakt smeuïg wordt. Vorm van het gehakt 8 afgeplatte ballen. Wentel vervolgens door het paneermeel.

Verwarm 50 gram boter in bak daarin het gehakt niet te snel gaart en mooi van kleur wordt. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Maak de schijven ananas even warm in de overgebleven boter. Leg de ananas op of naast de gehaktballen.

Voeg aan de overgebleven bakvet ananassap toe en serveer deze jus in een met kokend water omgespoelde sauskom.

For_page_gekruide_gehaktballen_met_ananas1