Pastinaakschotel

Ingrediënten
  • 600 gram riblappen
  • 500 gram aardappels
  • 750 gram pastinaken
  • Boter om te bakken
  • ½ liter bouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • Takje tijm
  • Zout
  • Peper
  • Verse dille
  • Vers peterselie

Bereiding

Wrijf het vlees in met wat olijfolie en kruiden. Bak het vlees aan beide kanten bruin en blus het af met de bouillon. Voeg vervolgens het laurierblad, de kruidnagels en de tijm toe. Laat het vlees op een laag vuur 2½ uur rustig sudderen.

Schil, was en snijd de aardappels en de pastinaken in blokjes. Als de aardappels 5 minuten hebben gekookt, voegt u ook de pastinaakblokjes toe.
Laat alles nog 10 minuten koken, voeg tot slot de gehakte peterselie en dille toe. Maak het gerecht op smaak met peper en zout.

For_page_pastinaak