Karbonades, gevuld met champignons

Ingrediƫnten
  • 4 dikke haaskarbonaden van 200 gram
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • Boter of margarine
  • Citroensap
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Bloem
  • 4-5 eetlepels boter
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel madera
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Hak de champignons en de uien fijn. Fruit de uiensnippers in de boter of margarine tot ze glazig zijn. Haal de helft uit de pan en houd deze apart. Voeg de gehakte champignons bij de uien in de pan met een paar druppels citroensap. Laat ze op een zacht vuurtje sudderen tot ze gaar zijn en het vocht verdampt. Breng op smaak met zout en peper en roer er de de gehakte peterselie door.

Snijd de karbonaden overlangs in zodat er een zakje ontstaat. Vul met het mengsel en sluit ze door er een houten prikker door te steken. Wrijf de karbonaden in met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak ze in de hete boter bruin en gaar. Reken daarvoor ongeveer 15 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

Fruit in de achtergebleven braadboter het kleingesneden spek, roer er de achtergehouden gefruite uien door, de madera en een scheutje water. Laat dit met een deksel op de pan 5 minuten sudderen. Giet deze saus dan over de karbonaden op de schotel.

For_page_varkenskarbonades__gevuld_met_champignons