Italiaanse kalfsbiefstukjes

Ingredi├źnten
  • 4 kalfsbiefstukjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 deciliter witter vermouth
  • 1 plak gekookte ham
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • 80 gram boter
  • Halve citroen
  • 10 gram bloem
  • 200 gram champignons
  • 4 sjalotjes
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Strooi er oregano over en wrijf het erin. Was de sinaasappel en schil de schil er dun af. Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.

Snijd de dikke plak ham in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt 40 gram boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij. Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin bakken. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.

Was wat peterselie en hak die fijn. Pers de sinaasappel en de halve citroen uit. Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en bak hier de champignons in.

Maak van de apart gehouden boter en de bloem een bindmiddel door ze te kneden. Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal. Ontvet het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook. Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder. Bind de saus met het bindmiddel. Laat zachtjes 5 minuten warmen. Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.

For_page_italiaanse_kalfsbiefstukjes