Chinese varkensrolletjes

Ingrediënten
  • 4 magere hamlapjes
  • Ketjap
  • 4 eetlepels geraspte knolselderij
  • 4 eetlepels gewassen taugé
  • 4 eetlepels champignonplakjes
  • 50 gram boter of margarine
  • 2,5 deciliter water
  • Sherry
  • Maizena
  • Peper

Bereiding

Klop de vleesplakjes zo plat mogelijk of vraag het aan de slager. Bedruppel elke plak met wat ketjap en schik er knofselderij, taugé en champignons op. Bestrooi ze met vers gemalen peper. Rol de plakken op en bind er een touwtje omheen.

Smelt de boter of margarine in een braadpan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Voeg het water en een glaasje sherry toe en laat het vlees 25 minuten of tot het mals is sudderen. Bind het kooknat met wat maizena.

Serveer de Chinese varkensrolletjes met mie en sperziebonen.

 

For_page_chinese_varkensrolletjes