Kippenragout in bladerdeeg

Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram gekookte champignons
  • 1,25 deciliter witte wijn
  • 200 gram gekookte cantharellen
  • 3 eetlepels slagroom
  • Geklopte eierdooier
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Verspreid de bladerdeegplakjes, zodat deze op kamertemperatuur kunnen kopen. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een pan en braad de vleesblokjes daarin goed aan. Bestrooi dit met peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de wijn en de cantharellen toe en meng dit goed. Verhit de ragout in een beboterde schaal. Was de bieslook en dep dit vervolgens weer droog. Snijd het fijn en strooi dit over de ragout.

Bestrijk de rand van de schaal met water voordat u de bladerdeeg erop legt. Druk de bladerdeeg vast en snijd de deegresten eraf die over over de rand hangen. Maak in het midden van het deeg een gat waardoor de damp kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het de eierdooier. Zet de vorm 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.

For_page_kippenragout_in_bladerdeeg