Chili Rib eye steak

Ingrediënten
  • 4 ribeye steaks
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 20 slagen chilipeper uit de molen
  • 1 kaneelstokje à 2,5 centimeter
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 5 gram nootmuskaat, fijngemalen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel zout

Bereiding

Zet de geitenkaas en de koriander in de koelkast. Verwijder het overtollige vet van de steaks en leg ze op een schaal. Wrijf de steaks aan beide kanten in met knoflook.

Doe de chilipeper, kaneel, peperkorrels, korianderzaadjes en kruidnagels in een kleine sauteerpan. Zet de pan op middelhoog vuur en rooster de kruiden tot ze beginnen met geuren. Maal ze daarna in de blender fijn. Meng de kruiden in een kom met de rest van de ingrediënten voor de marinade en roer tot ze goed gemengd zijn. Wrijf de steaks in met de marinade en dek ze af. Zet ze vervolgens 1 tot 8 uur in de koelkast.

Zet de steaks op het hete gedeelte van de barbecue en laat een mooi barbecuekorstje ontstaan. Laat ze daarna nog een minuut of 3 doorwarmen op een laag vuur, tot ze licht tot medium doorbakken zijn.

TIP: serveer de steaks met geitenkaas erop en koriander.

For_page_chili_rib_eye_steak