Karbonade met honing en citroen

Ingrediënten
  • 4 varkenskoteletjes
  • Ingrediënten marinade
    • Sap en geraspte schil van 3 grote citroenen
    • 2 eetlepels droge sherry
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel chilisaus
    • 3 centimeter gemberwortel, gehakt
    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • Sap van 1 limoen
    • 60 gram verse koriander, basilicum en mint, gehakt en gemengd
    Bereiding

    Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Leg vervolgens de varkenskoteletjes in de marinade en dek deze af. Laat de marinade 1 uur in de koelkast staan.

    Leg de karbonades daarna in het midden van het rooster. Laat deze in ongeveer 12 minuten garen tot ze lichtroze van binnen zijn. Giet er tijdens het roosteren de resterende marinade overheen.

    TIP:

    Bedek het rooster van de barbecue tijdens het grillen met aluminiumfolie.

For_page_karbonade_met_honing_en_citroen