Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue

Ingrediënten
  • 1 kilo mals lamsvlees van de bout, in stukjes
  • 350 gram rode of groene paprika, in stukjes
  • 8 grote satéstokjes

  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geroosterd
  • 1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
  • 1 gedroogde chilipeper, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram pinda's, gehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout

Bereiding

Stamp de koriander- en komijnzaadjes met de chilipeper zeer fijn. Voeg knoflook, olijfolie, pinda's en zout toe. Breng de marinade op smaak met citroensap en marineer het lamsvlees minimaal 1 uur (liever 8 uur) in de koelkast.


Rijg het lam met de paprika aan 8 grote spiesen. Zet het vlees aan op het hete gedeelte van de barbecue en laat de spiesen daarna nog een minuut of 5 doorgaren op een laag vuur.


Tip: voor de variatie kunt u ui en tomaat toevoegen aan de spies.

For_page_spies