Turkse gehaktballetjes

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 375 gram rundergehakt
  • 125 gram mager varkensgehakt
  • 2 eieren
  • Cayennepeper
  • 3 à 4 eetlepels boter
  • 1 kilo spinazie
  • Geraspte nootmuskaat
  • 300 gram yoghurt
  • Peper
  • Zout

Bereiding

De 2 uien pellen en snipperen. Laat ze 1 à 2 minuten in kokend water liggen en haal ze vervolgens uit het water om te laten uitlekken.

De knoflook pellen en kneuzen. Meng de ui, knoflook, rundergehakt, varkensgehakt en de eieren. Voeg hier naar smaak zout, peper en cayennepeper aan toe. Maak hier ongeveer 50 gehaktballetjes van. Verhit boter in de pan en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin.

Was de spinazie goed. Verhit opnieuw boter in een pan en voeg hierbij de spinazie met aanhangend vocht. Doe de deksel op de pan en wacht totdat de spinazie is geslonken. Laat het vervolgens uitlekken en breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.

De yoghurt losroeren en met peper en zout op smaak brengen.

Leg de gehaktballetjes op de spinazie en giet hierover de yoghurt. Bestrooi het geheel met cayennepeper.

Lekker met stokbrood.

For_page_4278756132_be02b0af77_z