Varkensoester uit Bohemen

Ingredi├źnten
  • 4 zeer dunne varkensoesters
  • 2 braadworstjes
  • 8 zure augurken
  • 2 eetlepels dragon
  • ┬Ż citroen
  • 1 dl bouillon
  • Marjolein
  • 6 uien
  • 50 gram boter
  • 20 gram bloem
  • Mosterd
  • Marjolein
  • 2 eetlepels slagroom
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de augurk in fijne reepjes. Schil de uien, hak er twee fijn en snijd de rest in dunne ringen. Zorg voor zeer dunne oesters. Bestrooi deze met marjoleinpoeder, peper en zout. Bestrijk een kant van de oesters met mosterd. Leg hierop gehakte ui en augurkreepjes. Snij de braadworsten door de midden. Leg op elke oester een halve braadworst. Rol nu de oester op en omsluit hiermee de inhoud. Bind ze vast met een touwtje.


Smelt de boter in een pan. Voeg hier de rest van de uien bij en de opgerolde oesters. Laat alles op zacht vuur bruin worden, draai de oesters regelmatig. Leg de deksel op de pan en laat nog een half uurtje zachtjes stoven. Haal de oesters er dan uit, laat ze uitlekken, verwijder de touwtjes en houd ze warm in een voorverwarmde schaal.


Pers de citroen uit en voeg het citroensap en de bloem bij de room. Meng het goed. Voeg de bouillon bij het braadvocht, zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels van de bodem los. Laat even koken en voeg dan het bloemroom mengsel toe en klop het goed met een garde. Laat de saus even inkoken en schenk het over het vlees. Strooi er gehakte peterselie over.

For_page_varkensoester_uit_bohemen