Lamskoteletten met tuinkruiden

Ingrediënten
  • 4 grote lamskoteletten
  • 30 gram boter
  • verse gragon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bakje sterkers
  • 1 dl olijfolie
  • bieslook
  • peterselie
  • 2 takjes tijm
  • enkele venkelzaadjes
  • zout, peper

Bereiding

Voor de marinade: Schil de knoflook, doe de olie in een diepe kom, verkruimel tijm en laurier, voeg de knoflook en de venkel toe en roer alles goed onder elkaar.
Leg er dan de koteletten in en laat ze een uur marineren. Draai ze vaak om.

Was de kruiden en hak ze fijn. Doe ze in een kom samen met de boter. Geef er zout en peper bij. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bewaar ze dan op een koele plaats.

Was de sterkers. Zet de grill aan en als die heet is, leg er dan de koteletten onder. Grill ze 5 minuten aan elke kant. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een voorverwarmde schaal in een kring, leg de sterkers in het midden en leg bij elke kotelet een nootje kruidenboter. Geef er hele dunne frietjes bij en eventueel wat rauwkost.

For_page_lamb_chops___mashed_yams_klein