Italiaanse gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram varkensgehakt
  • 8 zongedroogd tomaten
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Boter

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en de knoflook in kleine stukjes. Doe dit samen met het gehakt in een kom. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Voeg het ei en de paneermeel toe en meng goed tot er een stevige massa ontstaat.

Draai het gehakt tot ballen en bak in een braadpan met bakboter. Draai de ballen af en toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de gehaktballen gaar. (Dit is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen).

Tip!
Maak er kleine gehaktballetjes van en eet als snack!

For_page_49_italiaanse_gehaktballen