Quesadilla met kip

Ingrediënten voor 3 stuks
  • 1 paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Honing
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram worcestersaus
  • 3 tortilla's
  • Roomboter
  • 150 gram geraspte Cheddar kaas
  • Rucola

Bereidingswijze

Snijd de paprika en ui in kleine blokjes. U kunt er voor kiezen om het vel van de paprika eraf te halen (grill de paprika totdat deze zwart is op de grill of in de oven op grillstand, stop in een zakje en na 10 minuten het velletje eraf halen).

Meng in een kommetje balsamicoazijn, honing en 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Fruit de ui en pers hierboven de knoflook in ongeveer 2 eetlepels olijfolie. Voeg dan ook het mengsel toe aan de pan. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze totdat deze gaar is. Voeg bij het ui-mengsel samen met de worcestersaus. Schep dit goed om zodat de smaken kunnen intrekken.

Verhit boter in de koekenpan. Leg een tortilla hierin en bestrooi de helft met Cheddar. Dan 1/3 van het kip-mengsel erover verdelen. Bedekken met de paprika en rucola. Eindig met nog een laagje Cheddar kaas. Vouw de tortilla dubbel en laat 2 tot 3 minuten bakken. Dan omdraaien en na 2 tot 3 minuten uit de pan halen.

Snijd de quesadilla in puntjes en direct serveren. Serveer er eventueel een zure room bij of een andere saus.

Tip!
Varieer met de inhoud; voeg ananas of champignons toe of vervang de kipfilet door kippengehakt.

For_page_21_22_quesadilla_met_kip