Asperge met risotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Asperges
  • Boter
  • 800 milliliter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram champignons
  • Olijfolie
  • 300 gram risotto
  • 65 gram hazelnoten
  • Bladpeterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram parmaham

Bereidingswijze

Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af en schil de asperges. Breng een pan met water, boter en zout aan de kook. Voeg hier de asperges aan toe en laat circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit en laat de asperges in de pan met deksel ongeveer een kwartier nagaren.

Pel de ui en de knoflook en snijd beide fijn. Snijd de champignon in plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg dan de rijst toe totdat deze glazig is. Los ondertussen de bouillonblokjes op de heet water. Voeg steeds een klein beetje bouillon toe aan de pan totdat de rijst gaar is; dit duurt zo'n 20 minuten.

Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Roer dit door de risotto als de risotto gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveer de risotto met de asperges en de Parmaham. Bestrooi eventueel met wat peterselie.

Tip!
Voeg groenten naar keuze toe aan de risotto.

For_page_15_16_asperge_met_risotto