2 voorgerechten voor de feestdagen

Steak tartaar met balsamico

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram extra magere runderfilet
  • Tabascosaus
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte ui
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Meng het rundvlees met enkele druppels tabasco, de olijfolie, de ui, de bieslook en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en stort op 4 borden. Direct serveren.

Tip!
Ook lekker met frietjes!


Carpaccio met bloedsinaasappeldressing

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram rundercarpaccio
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Halve bloedsinaasappel
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 0,5 theelepel sesamolie
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • Peper

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rasp een halve theelepel schil van de bloedsinaasappel en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de geraspte schil, 2 eetlepels van het sap, mayonaise, sesamolie en peper naar smaak.

Verdeel de carpaccio over de borden en laat op kamertemperatuur komen. Druppel de dressing erover en verdeel de uitjes en pijnboompitjes. Direct serveren.

For_page_51_52_2_voorgerechten_voor_de_feestdagen