Zachtzure kipfilet

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 0,5 liter magere yoghurt
  • Worcestersaus
  • 6 eetlepels (mais-)olie
  • Bloem
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 50 gram boter
  • Citroen
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Was de kipfilet en dep het droog met keukenpapier of een doek. Spreid het vlees zo plat mogelijk uit op een plank. Sla deze dan zo plat mogelijk met de zijkant van een hakmes.

Klop de yoghurt glad met 1 eetlepel Worcestersaus, een flinke mespunt peper, een halve theelepel zout en 1 eetlepel olie. Leg de kipfilet hierin en laat ten minste een half uur afgedekt staan op een koele plek (maar niet in de koelkast).

Haal de kipfilet uit de marinade en laat het teveel aan yoghurt-marinade eraf lopen. Wentel het vlees door de bloem. Klop het ei door de yoghurt. Verwarm de olie alvast in een koekenpan. Haal de kipfilet door de yoghurt en vervolgens door de paneermeel. Bak de kipfilet langzaam aan beide kanten totdat deze mooi van kleur zijn. Voeg dan de boter toe en laat verder garen.

Neem de kipfilet uit de pan als deze volledig gaar is, houd het warm in een schaal. Doe het yoghurt-mengsel in de pan waar de kipfilet in gebakken is en roer dit tot er een gladgebonden saus ontstaat. Serveer apart van het vlees. De citroen in plakken snijden en verdelen over het vlees.

Tip! Maak een sladressing van de yoghurt-marinade door er olie, Worcestersaus, suiker, zout en peper naar smaak aan toe te voegen.

Bereidingstijd: 50 minuten

For_page_36_37_zachtzure_kipfilet