Gehaktbroodjes met bladerdeeg

Ingrediënten voor 8 stuks
  • 300 gram bladerdeegvellen uit de diepvries
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 40 gram boter
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • Half bosje gehakte verse peterselie
  • 4 tomaten
  • 100 gram versgeraspte gruyère
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Laat de bladerdeeg ontdooien. Maak de preien schoon en was ze grondig. Snijd ze vervolgens in ringen. Schil of rasp de wortels en maak de courgettes schoon. Rasp beide groenten grof. Pel de uien snijd ze in dunne ringen.

Smelt de helft van de boter in een pan en fruit daarin de uien. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de groenten erdoor en smoor het geheel nog 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de peterselie toe.

Verwarm de oven op 220 graden Celsius. Drapeer de vellen bladerdeeg in met boter ingevette bakvormpjes en schep de gehaktvulling erop. Maak de tomaten schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in 8 partjes. Leg op ze op het gehakt met de velkant naar boven.

Bak het geheel eerst ongeveer een kwartier, strooi dan de gruyère erover en bak nog 10 minuten. Eventueel voor het opdienen garneren met peterselie.

Tip!Door te variëren met de maat van de bakvormpjes kunt u er een snack of compleet diner van maken.

Bereidingstijd: 20 minuten

For_page_30_31_gehaktbroodjes__2_