Kipwrap voor de barbecue

Ingrediënten voor 6-8 spiesjes
  • 1 limoenen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngeraspt
  • 4 kipfilets
  • 3 gemengde gekleurde paprika's
  • 1 rode ui
  • Tortilla's
  • Crème fraîche
  • Koriander

Voor de guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen

Bereidingswijze

Maak een marinade door eerst de limoenen uit te persen in een grote bak. Voeg hier de oregano, komijn, paprikapoeder, olijfolie en knoflook aan toe en roer dit door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes en roer dit door de marinade. Laat dit zo staan.

Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in stukjes. Snijd ook de ui in stukken. Rijg nu de kipfilet, de paprika en de ui om en om op de spiesen.

Prak de avocado's, snijd de tomaten, ui en knoflook. Voeg dit samen in een bak en roer door. Vervolgens naar smaak limoensap erover gieten en erdoor mengen.

Grill de spiesen op de barbecue voor ongeveer 10-12 minuten, zodat deze helemaal gaar zijn. Serveer vervolgens op een verwarmde tortilla, samen met de guacamole, crème fraîche en koriander.

Tip: voeg fijngesneden rode peper toe aan de guacamole voor een extra bite!

For_page_22_23_kipwrap_voor_op_de_barbecue