Aardappelsalade met wortelen

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen, in de schil gekookt
  • 2 zure augurken
  • 3-4 gekookte wortelen
  • Bleekselderie
  • 250 gram gebraden kip (gekruid en gemarineerd met ketjap)
  • 1 ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • Dille

Ingrediënten voor de saus

  • 5 eetlepels olie
  • 5 eetlepels kruidenazijn
  • Zout
  • Suiker
  • Versgemalen peper
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • Strooiaroma

Bereidingswijze

Pel de aardappelen als deze nog warm zijn en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen, augurken en wortelen in schijven en de bleekselderie en kip tot blokjes. Snipper de ui. Doe alles samen in een kom.

Klop de ingrediënten van de saus door elkaar en giet dit over de groenten uit. Laat dit 20 tot 30 minuten rusten, zodat de smaken intrekken.

Snijd het spek en bak het langzaam uit.

Schep de groenten met de hete kanpperig gebakken spekjes en de saus door elkaar. Strooi de dille erover. Dien direct op.

For_page_sam_2171