Lamsrib met verse groenten en rijst

Ingrediënten
  • 2 ribstukken van 6 koteletten elk
  • 1 liter bouillon
  • tijmpoeder
  • kaneel
  • cayennepoeder
  • 300 gram rijst
  • 4 grote uien
  • zout, peper
  • gemberpoeder
  • saffraan
  • paprikapoeder
  • 2 citroenen
  • 6 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Bestrooi de ribstukken met gemberpoeder en wrijf dat erin. Geef er ook tijmpoeder bij en peper en zout. Schil de uien en snij ze in vieren. Schil de teentjes knoflook en pers ze uit.
Verhit 1/2 dl van de olie in een pan die groot genoeg is voor beide ribstukken. Voeg er de uien bij en zet het vuur laag. Laat de uien smelten, maar geen kleur krijgen. Voeg er de bouillon bij, geef er wat zout, peper en cayennepoeder bij, voeg er ook saffraan, kaneel en paprikapoeder bij.
Giet er 1/2 dl olie bij, de knoflook, snij de citroenen in vieren en voeg ook deze toe. Breng het op klein vuur aan de kook. Voeg dan de ribstukken toe, doe het deksel op de pan en laat een uurtje sudderen.
Kook ondertussen de rijst. Snij de tomaten doormidden, en roerbak die in de rest van de olie aan beide kanten. Als de ribstukken klaar zijn legt u ze op een voorverwarmde dienschaal. Geef er de rijst en tomaten bij en houdt het geheel warm.
Laat dan op hoog vuur het kookvocht snel voor de helft inkoken en serveer deze jus bij de lamsribstukken.

For_page_lamsrib