Kip en kalkoen

U vindt bij ons een breed assortiment aan kip- en kalkoenvlees. Zo is alles vers en gebraden verkrijgbaar. Wij hebben elke dag verse kip, maar ook gebraden kip die erg goed smaakt. En vergeet ook niet onze heerlijke kip op stok!

Gildehoen

Het Gildehoen is een nieuw concept. Dit concept is gericht op het dierenwelzijn voor de kippen. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. Een betaalbaar concept voor de bewuste klant, met extra aandacht voor dier en mens.

Dierenwelzijn
De dieren groeien bij een normaal dag-en-nachtritme, dat wil zeggen dat ze met alleen daglicht opgroeien. De dieren krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit graan bestaat.

Laag medicijn gebruik
Het streven is om de kuikens zonder medicijnbehandelingen bij de slachterij te krijgen. De eerste groep kippen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veelbelovend. Bewust beter voor dier en mens.

Gans

De Europese tamme gans stamt af van de grauwe gans. De tegenwoordige tamme gans is over het algemeen groter en heeft een langere hals dan de stamvorm. Het lichaam van de tamme gans is meer horizontaal en de romp breder. De gent is groter dan de tamme gans, hij heeft ook hogere poten en een langere hals. Nadat de gans uit het ei gekomen is, heeft hij veel water en groenvoer nodig. Over het algemeen maakt men onderscheid tussen de gewone tamme gans en de tamme mestgans. Eigenlijk is het vlees alleen in het eerste jaar smakelijk. De gewone tamme gans mag niet ouder dan 5 maanden en niet zwaarder dan 4 kg zijn, terwijl de mestgans het tot 7 kg en meer brengt. Tamme gans wordt gebraden (met of zonder vulling), gesmoord, gekookt of tot koude gerechten verwerkt. De levers van de tamme gans gebruikt men voor pasteien, parfaits, als vulling voor wildpasteien en –terrines.

In ons assortiment
Tamme gans heel
Tamme ganzenfilet
Tamme ganzenbout

Kelly Bronze®

Kalkoenen van het ras Kelly Bronze® - Bred to be Wild.

Op de boerderijen van de familie Kelly, rond Danbury in Essex (Engeland), worden de kalkoenen verzorgt volgens het Engelse traditionele houderij-systeem. De kalkoenen kunnen zich vrij bewegen in de weilanden, stoppelvelden en bosjes van de landerijen. 's Nachts zoeken de dieren de beschutting op van de open schuren bij de weilanden.

De Kelly Bronze® is een langzaam groeiend ras, dat pas na enkele maanden volwassen is en dus rustig de tijd krijgt om te groeien in een vrije omgeving. Hun voeding bevat geen additieven en groeibevorderaars en is eveneens vrij van genetisch gemanipulatie en medicijnen. Al meer dan 30 jaar hanteert de familie Kelly traditionele en natuurlijke productiemethodes waarbij dierenwelzijn en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Ook de slachtmethode gaat volgens een traditioneel Engels systeem dat voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen.

Omdat deze kalkoenen in beperkte hoeveelheden leverbaar zijn is het raadzaam om tijdig te bestellen.



Eend

De voorvader van de tamme eend is de wilde eend. Eenden zijn één grote familie waarvan er zo’n 80 rassen bestaan. De belangrijkste soort tamme eend is de Aylesbury-eend uit Engeland. Deze tamme eend is erg smakelijk en mals. Ook zijn de kleine Nantes-eend, die smakelijk vet vlees heeft en de goed vlezige Rouan-eend, het hele jaar door te koop. In de Chinese keuken wordt vooral met Pekingeend gewerkt. Het vlees hiervan is fijn en zacht van smaak, waarbij het vel lekker knapperig is na bereiding.

In ons assortiment
Tamme eend heel
Tamme eendenfilet
Tamme eendenbout